tiistai 15. syyskuuta 2015

Neule koossa 1:12

  Ja taas täällä muokkaillaan: Neule II ja sen muotoilu meneillään...
Tulkoon syys ja talvi! Pikkutiellä korjattiin omenasato talteen ja lisäksi kokeilin minikokoista neuletta. Kaikki ei tietenkään mennut kun Strömsössä, yksikin vähän löysä silmukka hyppää silmille todella räikeästi, puhumattakaan lukemattomista rumista sanoista, kun silmukka pääsee karkuun!
 Jonkinlaisen neuletakin aikaansaaneena, (onneksi lankakerä on 50g)  lisää mini neulomista voi harjoitella vielä pitkään ostamatta uutta lankaa. Lankana on ohut silkkivilla, josta tulee ihanan pehmeä ja joustava neule. Ihan itselleni pistän muistiin, että tässä on:
42 silmukkaa koko neuleen helmassa.
12+12 silmukkaa etukappaleissa.
24 silmukkaa hihassa.
Parantaisin tätä laittamalla lisää silmukoita etukappaleille ja hieman kaventamalla hihaa. Kovin tiukkoja hihoja en neuloisi, koska nuken sormet usein harottaa miten sattuu ja vaikeuttaa pukemista. Tämä nukke on onneksi helppo pukea, mutta se Heidi Ott tyttö ei!
Lisään vielä, että tässähän tämä nukkiksen äitee nyt on, käynyt kampaajallakin, leikkauttanut ja ottanut kiharat päähänsä.
  Olohuoneen toinen puoli, huoneen takaseinälle pitäisi hankkia/ tehdä takka ja kalustaa, nyt siellä on vain ruokapöytä ja 6 tuolia.

4 kommenttia:

  1. Jännittävä väri ja hieno toteutus. waude.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa laitoit ohjeet nyt yritän niiden avulla neuloa villatakin kiitos!

    VastaaPoista
  3. Eilen aloin kutoa näillä ohjeilla ja ihanaa selkäkappale valmis jess. Kiitos puikot on vaan niin terävät sormenpäät vähän kipeät!

    VastaaPoista
  4. Hih, mun toinen versio on valmisteilla, uudessa versiossakin on 42 silmukkaa helmassa. Uuteen versioon tuli lisäksi vähän 1o 1n resoria sekä helmaan, että nappilistaan. Kainalokohdalla jaoin neuleen 13+13 silmukkaa etukappaleisiin ja loput takakappaleelle. Takakappaleen päänteielle en edelleenkään tehnyt mitään muuta kuin vaihdoin neuleen nurjaksi muutamaan kerrokseen 4:lle keskimmäiselle silmukalle. Muokkailen sitten uusien kuvien kera, mitä tuli tehtyä....

    VastaaPoista